Se över din studentekonomi

Som student så finns det inte så mycket pengar att leva för och bil är bara att glömma. Därför så kan cykel vara ett bra fortskaffningsmedel under studietiden. Det gäller att se över sin studentekonomi då studiemedlen gör att man inte lever i överflöd så att säga.

En cykel är betydligt billigare än vad en bil kostar och det blir bara engångskostnad då den inte behöver tankas. Köper man sig en elcykel så kan man se till att ladda batteriet då man är på skolan så får de stå den lilla kostnaden det är att ladda elcykelns batteri. Om man har en elcykel så behöver man inte köpa månadskort på lokaltrafiken utan man kan ta sig till och från skola på ett smidigt sätt. Fördelen är att man kan använda cykel att åka och handla. Skaffa en liten kärra bakpå som du kan lasta dina matvaror på så blir det smidigare.

Det gäller som sagt att se över hela sin ekonomi när man studerar och förutom cykel så finns det andra sätt som kan göra att man spar pengar. Handla och laga storkok är mycket ekonomiskt. Kanske kan ni gå ihop några studiekamrater och laga mat tillsammans på söndagar. Gör matlådor och dela upp mellan er så har ni förhoppningsvis både lunch och middag någon vecka framöver. Ett annat sätt att spara pengar är att gå med i Karma där du kan köpa mat som blivit över hos utvalda restauranger och butiker.